Steun ons via trooper.be  

Hulpverleners

Een confrontatie met (c)CMV kan je wereld op zijn kop zetten. Ongeacht of dit tijdens of direct na de zwangerschap plaatsvindt of pas duidelijk wordt wanneer jouw kind al een vrolijke peuter is. Misschien uitte de arts enkel nog maar een vermoeden van een CMV-infectie, kreeg je zonet een diagnose in jouw schoot geworpen of ben je als naaste op zoek naar informatie om jullie vrienden of familie beter te begrijpen in hun zorgen en/of verdriet.

We hopen dat onze website alvast een eerste hulplijn mag zijn, ook al kunnen we geen eenduidige antwoorden geven binnen een individueel CMV-verhaal. Zit je nog met vragen gerelateerd aan een specifieke problematiek? Of weet je even niet goed om te gaan met die rollercoaster aan emoties? Dat is helemaal oké en al die vragen (en meer) mogen er zijn.

We verwijzen in eerste instantie graag naar de behandelende huisarts, (kinder)arts, gynaecoloog, … of zorgverlener die nauw betrokken is bij jullie CMV-verhaal. Maar weet dat er daarnaast ook andere zorgverleners en initiatieven zijn waar je eventueel terecht kan, afhankelijk van jouw vraag. We lijsten ze hieronder graag voor jou op.


 1. Psychologen Perinataal Welzijn

 2. Kinesitherapeuten

 3. Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen

  Er zijn vier erkende Centra voor Ontwikkelingsstoornissen die een diagnose stellen. Ze staan niet in voor de behandeling, maar bieden wel een overzicht van de mogelijkheden en geven onafhankelijk advies. Een team van kinderneurologen, psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkers, kinderartsen, kinesisten, logopedisten… onderzoekt het kind.

 4. Centra voor Ambulante Revalidatie

  De centrale doelstelling van de Centra Ambulante Revalidatie, sedert meer dan 50 jaar, is het bevorderen van de maatschappelijke inclusie en participatie van personen met een complexe ontwikkelingsstoornis, gehoorstoornis en/of hersenletsel.

 5. Onderzoeksprojecten

  • Vestibular Infant Screening

   Vestibular Infant Screening – Flanders (VIS-Flanders) is een screening van het evenwichtsorgaan bij gehoorgestoorde baby's in Vlaanderen rond de leeftijd ...

  • CMV Register

   Deze website bevat informatie voor patiënten over aangeboren CMV en biedt verzorgers de nieuwste publicaties en updates.

 6. Andere relevante VZW’s

  • Fiola vzw

   Fiola vzw biedt deskundige ondersteuning op maat voor personen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk.

  • VLOK-CI

   Oudervereniging van gezinnen met dove of slechthorende kinderen.

  • Fara

   Fara vzw luistert, informeert en begeleidt vrouwen, koppels en hun omgeving die tijdens hun zwangerschap met een moeilijke beslissing geconfronteerd worden.

 7. Financiële ondersteuning