Steun ons via trooper.be  

Onze missie

Care4CMV is er om ouders van kinderen met congenitale CMV (cCMV) te ondersteunen, informeren en hun belangen te behartigen. Als je te maken hebt met cCMV, sta je er niet alleen voor.

Bij Care4CMV zetten we ons in voor (toekomstige) ouders en familie van kinderen met een congenitale CMV-infectie (cCMV) en de kinderen zelf. We begrijpen de uitdagingen waar ouders mee te maken krijgen en streven ernaar om informatie, ondersteuning en perspectief te bieden.

Care4CMV biedt de meest recente wetenschappelijk onderbouwde informatie over cCMV, evenals informatie over beschikbare hulpverleners en ondersteunende verenigingen. We willen ouders voorzien van de nodige kennis en inzichten om hun kind te ondersteunen en ook zelf de juiste steun te vinden. Care4CMV streeft naar een goede samenwerking tussen professionele hulpverleners, ondersteunende verenigingen en ouders. Daarnaast behartigen we de belangen van ouders en ondersteunen we wetenschappelijk onderzoek.

We begrijpen dat ouders door een emotioneel uitdagende periode kunnen gaan en behoefte kunnen hebben aan een gemeenschap waar ze steun en begrip kunnen vinden. Daarom faciliteren we contact tussen ouders en organiseren we bijeenkomsten waar ervaringen kunnen worden gedeeld en steun geboden kan worden. We geloven dat het delen van ervaringen en het vinden van steun van anderen die hetzelfde doormaken enorm waardevol kan zijn.

Preventie speelt een cruciale rol bij congenitale CMV. Bij Care4CMV willen we het bewustzijn vergroten over preventieve maatregelen die zwangere vrouwen kunnen nemen om het risico op infectie te verminderen. Door middel van campagnes en voorlichting willen we de kennis verspreiden en ervoor zorgen dat alle vrouwen de nodige informatie hebben, zowel vóór als tijdens de zwangerschap.

We nodigen je uit om onze website te verkennen en contact met ons op te nemen als je vragen hebt of behoefte aan steun. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van kinderen met cCMV en hun families. Bij Care4CMV staan we voor je klaar.

Vergroten van bewustzijn en verspreiden van informatie over preventieve maatregelen voor zwangere vrouwen
Preventie
Aanbieden van wetenschappelijke informatie over cCMV
Informatie
Streven naar een goede samenwerking tussen professionele hulpverleners, ondersteunende verenigingen en ouders.
Samenwerking
Ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek
Onderzoek
Organiseren van bijeenkomsten en faciliteren van contacten tussen ouders om ervaringen te delen, vragen te beantwoorden en steun te bieden
Evenementen
logo oudervereniging Care4CMV

Ons team

 • Emelie D'Hondt

  Voorzitter

 • Jana Dierckens

  Ondervoorzitter

 • Steffi Baele

  Secretaris

 • Wietse Van Achteren

  Penningmeester

 • Annelies Keymeulen

  Bestuurslid

 • Pieter Bolle

  Bestuurslid

 • Laura Chielens

  Bestuurslid

 • Casper Hovaere

  Bestuurslid

 • Lynn Oeyen

  Bestuurslid

Contact

Veldstraat 6
9920 Lievegem

IBAN BE57 7350 6661 4635
info@care4cmv.be