Care4CMV Webinar 2024Registreer nu voor 29/02  

Persoonlijke verhalen

Deze verhalen weerspiegelen de individuele ervaringen van ouders; elk geval is anders en behandelingen en zorg zijn in de loop van de tijd veranderd. Sommige van deze verhalen kunnen verontrustend zijn, maar vele hebben een positieve en opbeurende uitkomst.

logo oudervereniging Care4CMV

Juul

Er werd beslist om in verdere opvolging te gaan naar het UZ Gent. De beslissing werd op dat moment voor ons gemaakt en daar ben ik mijn gynaecoloog tot op vandaag zó dankbaar voor.

logo oudervereniging Care4CMV

Milo

Wanneer de roze wolk plots in rook opgaat... Je rouwt om het toekomstbeeld dat er vermoedelijk nooit zal komen.

logo oudervereniging Care4CMV

Nore

“Proficiat mevrouw, u bent zwanger, MAAR…”

logo oudervereniging Care4CMV

Staf

Staf zijn eerste levensjaren waren een rollercoaster aan emoties, onzekerheden en 1001 vragen. Ons zonnetje in huis doet het nu ongelooflijk goed dankzij zijn 2 cochleaire implantaten, goede begeleiding en wilskracht

logo oudervereniging Care4CMV

Thieu

Nog niet willen panikeren maar tegelijkertijd kijken naar jouw 6-dagen oude baby en niet weten welke toekomst je het als ouder zal kunnen bieden.

logo oudervereniging Care4CMV

August

In de onzekerheid vonden we kracht in liefde. Onze reis met August leerde ons dat doorzettingsvermogen en liefde ons kunnen leiden. Nu, als gezin van vier, koesteren we elk kostbaar moment en zijn dankbaar voor de veerkracht die ons erdoorheen hielp. Aan anderen in dezelfde situatie: blijf in dialoog, vind kracht in liefde en houd hoop op een goede afloop.

logo oudervereniging Care4CMV

George

Met het verhaal over George wil ik graag een verhaal van hoop geven. Tot op heden zijn er geen afwijkingen bij George te vinden, we gaan het traject met goede moed verder in. Wie ermee te maken krijgt, wens ik een hart onder de riem te steken. Hou de moed erin!

logo oudervereniging Care4CMV

Onze kleine held

Ik voelde me schuldig omdat ik soms aan de lepel van onze oudste dochter had gelikt. Had ik mijn handen meer moeten wassen na pampers verversen, neusjes snuiten,…

logo oudervereniging Care4CMV

Ella, Otis en Lander - Humo

Als zijn ouders naar de gynaecologe hadden geluisterd, was Otis (2) er nooit geweest. Zij drong aan op abortus, vond het risico op een zware handicap te groot door een infectie. Landers mama hoorde net het tegenovergestelde, die besmetting tijdens haar zwangerschap was geen enkel probleem. Tot haar pasgeboren zoontje zwaar gehandicapt bleek, hij zal zelfs nooit beseffen dat hij Lander heet. Twee totaal verschillende adviezen, dezelfde virusinfectie: CMV. Of hoe zwangerschapstesten soms op Russische roulette lijken. ‘In dit geval kunnen wij, artsen, vaak enkel onzekerheid bieden. Dat is héél moeilijk. Ook voor ons.’ - Door Nathalie Carpentier [Humo]